Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008


Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS που πλησιάζει καλό είναι να θίξουμε το θέμα αυτό που όλους μας αφορά ,μας επηρεάζει και μας πονά.....

30 χρόνια μετά και έχοντας το AIDS αφήσει το στίγμα του σε μια ολόκληρη γενιά, τα μέτρα προστασίας φαίνεται όχι απλά να υποχωρούν αλλά να μην υπάρχουν. Η παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS είναι μια αφύπνιση προς όλους εμάς που πιστεύουμε πως το πρόβλημα αυτό, είναι μακριά μας ή αφορά τον λιγότερο ανεπτυγμένο κόσμο.Κάθε άλλο. Είναι ένα θέμα που αγγίζει τον καθένα μας ξεχωριστά και σαν άτομα και σαν κοινωνία.

Ο ιός έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 25 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως ενώ το 2008, πάνω από 2 εκατ. άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Στην Ευρώπη, 2 εκατομμύρια άνθρωποι είναι φορείς ενώ στην Ελλάδα, οι φορείς του AIDS κυμαίνονται μεταξύ 8.500 που είναι ο επίσημος αριθμός μέχρι πάνω από 20 χιλιάδες που δεν είναι καταγεγραμμένοι είτε γιατί δεν το γνωρίζουν είτε γιατί ανησυχούν για τον κοινωνικό αποκλεισμό τους.

Το AIDS είναι μια αποτρέψιμη νόσος . Παρόλα αυτά παρατηρείτε άμβλυνση στο πρόβλημα που τόσα χρόνια έχει γίνει η αιτία να αφανιστούν ολόκληρες γενιές. Κάθε χρόνο αντί να μειώνονται τα κρούσματα, αυξάνονται δραματικά...Και αναρωτιέμαι... Φταίει η ελλιπής εως ανύπαρκτη ενημέρωση; οι κακές συνθήκες υγειηνής στα νοσοκομεία; οι ναρκομανείς; οι ομοφυλλόφιλοι; Τι φταίει; Η απαντηση είναι πως φταίει η αδιαφορία μας. Σαν άτομα, σαν κοινωνία αδιαφορούμε για κάτι τόσο σημαντικό. Κλείνουμε την πόρτα, μένοντας στη θαλπωρή το ζεστού σπιτικού μας, αδιαφορώντας για την μάστιγα της εποχής μας. Αδιαφορώντας για το πρόβλημα που αφορά εμάς ,τα παιδιά μας, τους φίλους μας ,την χώρα μας ,τον πλανήτη μας.

Είμαστε λοιπόν διατεθημένοι να κάνουμε κάτι γι αυτό;
Λέμε ναι και υπάρχει ελπίδα!;
Ο καθένας από μας μπορεί να αφυπνιστεί, μπορεί να αφυπνίσει. Ο έρωτας δεν μπορεί να είναι αιτία θανάτου. Τα νοσοκομεία δεν πρέπει να έχουν τον παραμικρό κίνδυνο μόλυνσης. Η κοινωνία μας δεν μπορεί να είναι απάνθρωπη μ’ αυτούς που υποφέρουν. Μπορούμε όλοι να συνεισφέρουμε στην αντιμετώπιση της επιδημίας. Μπορούμε Η θα συνεχίσουμε να αδιαφορούμε...................

Δεν υπάρχουν σχόλια: